СВЕ ПОД ШПАГУ – У строју униформисани медицинари из Градишке – Блиц РС

Осим уређених објеката, нове и модерне опреме, цветњака и зеленила, у Дому здравља Градишка одлучили су да униформишу све своје службе.

Тако су прво нове униформе добиле спремачице, а потом, готово истовремено  Хитна помоћ.

Ускоро ће и остали запослени у овој установи добити униформе које се, поред осталог разликују по боји и изгледу.

Тихомир Михајловић, директор Дома здравља, каже да су нове униформе укључујући и обућу, неопходне.

– Настављамо давно започету праксу, коју је утемељио бивши директор, Славко Дуњић, а која је касније овде постала наш препознатљив стил, начин понашања. Трудимо се да се наши пацијенти у централним амбулантама и другим службама у граду и селима осећају уваженим и поштованим, да амбијент, услови, однос особља према њима буде на највишем нивоу – казао нам је Михајловић.

Он напомиње да у Дому здравља, где константно унапређују опрему и школују кадрове, воде рачуна о зеленилу, фасадама, екологији, условима рада у здравственим објектима…

Важно је да запослени буду задовољни условима у којима се свакодневно боре за здравље и животе пацијената, јер ће само тако, каже Михајловић, у потпуности оправдати своју функцију и улогу у заједници.

Медицинари који су позирали у строју у новим униформама, задовољни су управљачком политиком ове установе.

– Нове униформе су наша потреба и драго нам је због тога. Све службе се разликују по бојама својих униформи, што је такође важно. Све је прописно означено, зна се шта ко ради, пацијенти то лако могу препознати а ми се угодно осећамо – казали су нам у Служби хитне помоћи, која је и по овом питању добила приоритет.

– Волим када се у свему зна ред и када је све на своме месту. На опаске да смо у строју као војска, увек имам недвосмислен одговор. Медицинари јесу војска широких народних маса, болесних људи свих животних доби, која увек мора бити спремна, одлучна, ефикасна да на стручан начин пружи помоћ грађанима у различитим ситуацијама. Сматрам да смо достигли такав ниво и да смо физички али и по стручности сасвим близу Европи – уверен је директор, Тихомир Михајловић.

 

Извор: Блиц РС

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка